latinica  ћирилица
19/05/2017 |  11:58 ⇒ 20/05/2017 | 08:58 | Autor: RTRS

Dodik: Borenović mojoj porodici stavio metu na čelo (VIDEO)

Danas verbalni duel predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika PDP-a Branislava Borenovića.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Povod je sinoćnje gostovanje Dodika u našoj emisiji "Pečat" u kojoj je, između ostalog, govorio i o svojoj i Borenovićevoj imovini. Borenović je odgovorio da je spreman da pokaže podatke o svojoj imovini, da se ne plaši i da ga Dodik jedino možda može ućutkati likvidacijom.

Branislav Borenović je odavno meni i mojoj porodici stavio metu na čelu, govoreći neistine i spletkareći o imovini koju navodno imam i kako sam je stekao, odgovorio je Dodik.

- Kako to da je Borenovićev otac toliko bogat, a svi u Lijevču znaju da je moj otac prije rata bio bogat. Pogledajte kuću koju ja imam 30 kilometara od Banjaluke i njegovu ovdje u gradu  rekao je Dodik.

Ova izjava iznenadila je lidera PDP-a Branislava Borenovića, pa je ekspresno reagovao konferencijom za novinare ispred Narodne skupštine. Poručio je da će svoju imovinu prvi dati na ispitivanje i da je njegov otac imovinu stekao kroz dobit privatne firme, na koju je plaćao porez. I Borenović bi sa predsjednikom na TV duel, pa je Dodika pozvao na sučeljavanje! 

- Da uporedimo šta to ima on, šta moja pordica, da uporedimo moju kuću od 150 kvadrata i garažom na placu od 390 metara kvadratnih i njegove kuće -rekao je Borenović.

- Čija kuća više vrijedi, Vaša u gradu ili Dodikova na selu?

-  Moja, zato što ja u njoj živim sa svojom porodicom i ima najveću vrijednost - rekao je Borenović.

Dodik nije čekao TV duel. Borenoviću je odmah odgovorio. U izjavi za Srnu rekao je da Borenović ni jednom riječju nije negirao tvrdnje koje je on iznio u emisiji "Pečat", kada je govorio o njegovoj imovini u Banjaluci.

"Sva salva uvreda, laži i podmetanja, koje su mu specijalnost, poslužile su samo da se zamagli suština moje izjave, koliko vrijedi moja kuća i kakvog je imovnog stanja prije rata bila njegova, a kakvog moja porodica", naveo je Dodik.

Borenović je poručio da ga Dodik ne može kupiti, a ni uplašiti. Kaže, da će istrajati u borbi protiv politike koju vodi predsjednik Republike i njegov SNSD.

- Možda on može da ućutka nekim drugim sredstvima, šta ja znam. Možda likvidaciojom. Takvi su ljudi spremni na sve - kaže Borenović.

Dodik je rekao da je Branislav Borenović odavno njemu, njegovoj djeci i unucima stavio metu na čelo, lažući i splatkareći o imovini koju navodno imaju i načinu na koji je stečena.

"A danas se kao i svaka kukavica pokušava sakriti iza opasnih insinuacija da neko sprema njegovu likvidaciju. Ako Dodik upita odakle vam kuće i stanovi i u zemlji i svijetu, onda Dodik sprema likvidaciju. Ako oni neosnovano lažu godinama o mojoj imovini, onda je to borba za istinu. Neće biti da je tako", rekao je Dodik.

Verbalni sukob Dodika i Borenovića i o sastancima sa strancima. Dok Borenović sebi i PDP-u pripisuje zasluge što je na pregovorima o Butmirskom paketu rekao "ne" NATO paktu, a Dodik i SNSD, kaže, prvo pristali, pa pred kamerama porekli, za predsjednika Srpske su nebuloze kojim Borenović pokušava da zasmije javnost.

Opozicija je došla do dna, i pokazala da više nije sposobna da vodi politiku, već samo pokazuje lični očaj, kaže premijerka Željka Cvijanović.

Opozicija je u Sarajevu prokockala veliku priliku da se bori za interese Republike Srpske i bude servis građanima Srpske, kaže premijerka ističući da je opozicija servis građanima Federacije BiH.