latinica  ћирилица
19/05/2017 |  12:12 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Bijeljina: Promocija knjige Ratka Dmitrovića "Krst na Križu" (VIDEO)

U bijeljinskoj Biblioteci "Filip Višnjić" održana je promocija knjige Ratka Dmitrovića "Krst na Križu" , koji je svojevrsni "vodič za bolje razumijevanje srpsko-hrtvatskih odnosa" . Dmitrović je donedavno obavljao funkciju direktora Večernjih novosti , a u bogatoj novinarskoj karijeri , između ostalog, bio je i dugogodišnji dopisnik beogradske Politike iz Zagreba.
Promocija knjige - Foto: RTRS
Promocija knjigeFoto: RTRS

Za knjigu "Krst na Križu" Ratka Dmitorvića, Milovan Vitezović je, kao jedan od recenzenata, naveo da to nije knjiga optužbi, već knjiga istina. Pisana je ,kaže, da se sačuvaju za one "koji zaboravljaju brzinom svjetlosti", za one sklone nacionalnoj amneziji. Srpsko-hrvatske odnose Dmitrović tumači prvenstveno kroz prizmu religije.

"Krst na križu" je vrlo obimna dokumentacija iz bogate novinarske biografije Ratka Dmitrovića koji je rođen u Hrvtaskoj u Kostajnici, a pravo i novinarstvo studirao u Beogradu i Zagrebu. Bio je dopisnik iz Zagreba beogradskih listova Politika i NiN , a početkom rata dolazi u Beograd, gdje je, između ostalog, radio na RTS.

Donedavno je bio direktor i glavni urednik kompanije "Novosti".