latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:23 ⇒ 17:24 | Autor: RTRS

Nevesinje- Rekonstrukcija Sportske dvorane (VIDEO)

U Nevesinju počinje rekonstrukcija Sportske dvorane. Objekat je izgrađen prije 40 godina i nije bezbjedan za treninge sportista, kao ni časove fizičkog vaspitanja koji se tamo održavaju.
Nevesinje - Foto: RTRS
NevesinjeFoto: RTRS

Potpuna obnova dvorane počeće čim se završe zakonske procedure oko izbora izvođača radova. Sagledano je trenutno stanje i izrađen projekat rekonstrukcije. Prema proračunima, sve će koštati oko 800.000 KM, a novac će opština Nevesinje obezbijediti iz kreditnog zaduženja.

Nebezbjedna konstrukcija, polomljena stakla, krov koji prokišnjava - to je slika sportske dvorane. Sportisti, đaci i građani koji posjećuju sportske ili druge događaje u ovom objektu kažu da je "5 do 12" za rekonstrukciju. 

- U jesenjim i zimskim mjesecima je neuslovno. Nemamao grijanje, krov prokišnjava krov, ogromne su staklene površine i veoma je hladno. Zato realizaciju ovog projekta s nestrpljenjem očekujemo - rekla je profesorka fizičkog vaspitanja Ljiljana Žerajić. 

Radovi počinju uskoro i biće završeni do jeseni i početka sportskih takmičenja i školske godine, tvrde u lokalnoj upravi. 

- Idemo u kompletnu rekonstrukciju dvorane, krova, konstrukcije, grijanje, mokrih čvorova, svlačionice, prednje strane dvorane i osvjetljenja - istakao je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

Sve to, prema proračunima, koštaće od 600.000 do 800.000 maraka, koje će opština obezbijediti iz kredita od oko 3,5 miliona maraka. Više od milion namijenjeno je, kako objašnjavaju, za pokrivanje budžetskog deficita iz prošle godine, a ostalo za kapitalne investicije.

- Osim dvorane, biće saniran Dom kulture, izvršena parcelizacija državnih obradivih površina da bi se izdavale pod zakup, te uređen parking ispred dvorane i prilazi školama - dodao je Avdalović.

Sportska dvorana u prethodnih desetak godina obnavljana je nekoliko puta, ali nikada u cjelosti, ističu nadležni.