latinica  ћирилица
19/05/2017 |  21:07 ⇒ 21:08 | Autor: RTRS

Banjalučka pivara prodata za 24,77 miliona KM

Investicioni fond Altima Partners prodao je Banjalučku pivaru za 24,77 miliona KM.
Nektar pivo - Foto: RTRS
Nektar pivoFoto: RTRS

U blok poslovima koji su realizovani danas na Banjalučkoj berzi, prodato je 18.658.935 dionica Banjalučke pivare, što procentualno iznosi 89,81 posto. To znači da su svoje vlasničke udjele prodali "Altima global special situations fund LTD" i "Altima UK value investments limited" koji su zajedno posjedovali oko 90 odsto dionica Banjalučke pivare, javlja portal Indikator.ba.

Ko je kupac još nije poznato, ali je vrlo moguće da je prodaja povezana sa kupoprodajom 51 odsto Pivare Tuzla, jer se kao kupac tuzlanske pivare pojavio upravo londonski investicioni fond Altima Partners. Nije još potvrđeno, ali postoji vjerovatnoća da iza ovih akvizcija stoji kupac koji je preko Altime Partners preuzimanjem dvije pivare "poklopio" bh. tržište, piše portal.

U poslovnoj politici Banjalučke pivare za 2017. godinu, između ostalog, navedeno je da je "realno očekivati proširenje distributivne mreže za prodaju postojećeg portfelja na sve široj geografskoj teritoriji" te da će "uprava preduzeti sve neophodne korake, uključujući razvoj mogućih strateških partnerstava, da bi postigla ovaj cilj".

Izvor: N.novine