latinica  ћирилица
22/05/2017 |  16:12 ⇒ 18:23 | Autor: RTRS

Banjaluka: Zeleni most zatvoren za saobraćaj do kraja juna (VIDEO)

U toku je sanacija Zelenog mosta u banjalučkom naselju Obilićevo. Ovaj most biće zatvoren za saobraćaj do kraja juna. Za vrijeme izvođenja radova pješacima je omogućen prelazak preko mosta. Budžetom grada za sanaciju je izdvojeno oko 100.000 KM.
Banja Luka: Radovi na Zelenom mostu - Foto: RTRS
Banja Luka: Radovi na Zelenom mostuFoto: RTRS

Saobraćaj za vozila u Ulici Branka Morače, Zeleni most do Ulice Miloša Obilića, obustavljen je do kraja narednog mjeseca.

Sanacija mosta obuhvata zamjenu dotrajalih dijelova armirano-betonske konstrukcije, pjeskarenje, farbanje i zamjenu svih korodiranih dijelova, zbog čega će i biti obustavljen saobraćaj preko mosta.

Sanacija Zelenog mosta je obuhvaćena većim projektom kojim je planirana sanacija nekoliko mostova na područuju grada Banjaluka.

- Sanacija je u okviru većeg projekta koji košta oko 250.000 KM. Pješacima koji stanuju u tim ulicama je omogućen prilaz kućama i alternartivni pravci - navodi Slaviša Sandić, v.d. načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve u Gradskoj upravi.

Zeleni most, za nešto više od mjesec dana, biće bezbjedan za saobraćaj, a do tada iz gradske uprave građane pozivaju na strpljenje.