latinica  ћирилица
23/05/2017 |  09:12 ⇒ 12:11 | Autor: RTRS

Zvizdić: Akcize ponovo na dnevnom redu Parlamentarne skupštine BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Denis Zvizdić, najavio je da će ova institucija set zakona o akcizama ponovo uputiti u parlamentarnu proceduru.

Zvizdić je najavio da će Savjet ministara napraviti novi krug razgovora, navodeći da inicijativa mora krenuti ponovo od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da nema bilo kakve informacije koje bi išle u pravcu konkretnih rješenja, kada je riječ o zakonu o akcizama. Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić rekao je da nije tačna priča da su akcize uslov za pristup BiH EU i da imaju veze sa Reformskom agendom, te da stav SDS-a u vezi sa akcizama ostaje isti.

Poslanik SNSD-a i član Komisije za finansije i budžet Dušanka Majkić rekla je da SNSD neće da se upliće u to i da su oni opozicija na nivou BiH. "Neka Savjet ministara ispunjava svoje obaveze. Pokušali smo u par navrata da im pomognemo, ali su i dogovor koji je postignut, prebacili na politička prepucavanja",  rekla je Majkićeva.

Izvor: SRNA