latinica  ћирилица
23/05/2017 |  15:51 ⇒ 15:52 | Autor: RTRS

Odrecite se rodbine u Rusiji!?

Direktor Ukrajinskog instituta nacionalnog sjećanja Vladimir Vjatrovič poziva Ukrajince da prekinu sve veze sa rodbinom u Rusiji, odnosno da zaborave porodične odnose jer oni "štete Ukrajini".
Granica između Ukrajine i Rusije - Foto: AFP
Granica između Ukrajine i RusijeFoto: AFP

On je na svojoj "Fejsbuk" stranici naveo da bilo koji oblik veze sa Rusijom može biti upotrijebljen protiv Ukrajine, prenose ruski mediji.

"Sve što nas udaljava od Rusije ide u korist Ukrajini. Sve čime se održavaju veze između dvije zemlje /ekonomija, jezik, istorija, kultura, tradicija i, na kraju, čak i rodbinske veze/ biće upotrijebljeno protiv nas", tvrdi Vjatrovič.

On smatra da se "takozvana zajednička istorija" koristila, te da se i dalje koristi kao oruđe u borbi protiv Ukrajine i da, potom, sve ide u pravcu teze "mi smo jedan narod".

Vjatrovič je tokom proteklih nekoliko dana izjavio da "niko nije proglasio zločinačkom organizacijom" zloglasne "Vafen" SS jedinice nacističke Njemačke, kojima je u vrijeme Drugog svjetskog rata pripadala divizija "Galičina SS", sastavljena od ukrajinskih dobrovoljaca.

Izvor: SRNA