latinica  ћирилица
28/05/2017 |  14:49 | Autor: RTRS

Kerberova izgubila i ušla u istoriju

Prvi dan Rolan Garosa, a već imamo senzaciju. Anželika Kerber, prva teniserka svijeta, izgubila je u prvom kolu od Ekatarine Makarove, 40. igračice na planeti sa 6:2, 6:2.
Anđelika Kerber (Foto: flickr.com/ photos/ robbiesaurus) -
Anđelika Kerber (Foto: flickr.com/ photos/ robbiesaurus)

Tako je Njemica postala prva teniserka koja je kao najbolja na VTA listi eliminisana na startu Otvorenog prvenstva Francuske.

Kerberova je loše odigrala cijelu sezoni na šljaci. U Štutgartu je izgubila u drugom kolu od Kristine Mladenović, u Madridu je poražena u trećoj rundi od Eženi Bušar, dok je Rim takođe napustila poslije drugog kola kada je izgubila od Estonke Anet Kontaveit. Loše igre na crvenoj šljaci kulminirale su porazom na startu Pariza od Makarove.

Ruskinja, iako 40. na VTA listi, izuzetno je opasna, a odličnu fizičku spremnost pokazala je u meču protiv Kerberove, jer ju je potpuno nadigrala. Njemica nije imala način da se odbrani od raspoložene Makarove. Uopšte, od kada je postala prva na svijetu, Njemica ne može da se nosi sa pritiskom koji ta pozicija nosi i loše igra.

Kao nagradu za sjajno odrađen posao protiv Kerberove, Makarovu u drugoj rundi čeka megdan sa boljom iz duela Curenko (Ukrajina) - Kozlova (Ukrajina).

Izvor: Blic