latinica  ћирилица
28/05/2017 |  20:18 ⇒ 21:05 | Autor: RTRS

Stjepanović i Silađi obilježili plivački miting u B. Luci (VIDEO)

Plivači iz Srbije imali su najviše uspjeha na danas završenom 10. jubilarnom Međunarodnom mitingu „Banjaluka open 2017“ , koji je organizovao plivački klub Olimp.
Plivački miting - Foto: RTRS
Plivački mitingFoto: RTRS

I drugi takmičarski dan na Međunaronom plivačkom mitingu u Banjaluci obilježili su Velimir Stjepanović i Čaba Silađi, dvojica plivača iz Srbije, koji su potvrdili da se nalaze u dobroj formi pred Svjetsko prvenstvo u julu u Budimpešti. Stjepanović je danas bio najbrži na 100 i 400 metara slobnim stilom.

Nakon pobjede na 100 metara prsnim stilom uz novi rekord mitinga, Silađi je danas slavio na duplo kraćoj dionci, u vremenu 27 sekundi 96 stotinki, što je i najvredniji rezultat na mitingu.

O domaćih plivača, dobar utisak ostavio je mladi Banjalučanin Nikola Bjelajac, odnedavno rekorder BiH na 50 slobodno. Bjelajac, koji je ispunio B normu za Svjetsko prvenstvo, juče je bio drugi na 50, a danas peti na 100 slobodno.

I ove godine miting je opravdao epitet jednog od najboljih i najposjećenijih u regionu. Tokom dva takmičarska dana, nastupilo je skoro 400 plivača iz osam zemalja.