latinica  ћирилица
29/05/2017 |  09:13 ⇒ 10:13 | Autor: RTRS

Vlajki: Opozicija se raspada brzinom svjetlosti

Univerzitetski profesor i predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde, Emil Vlajki, smatra da se opozicija u Republici Srpskoj raspada brzinom svjetlosti.
Emil Vlajki - Foto: RTRS
Emil VlajkiFoto: RTRS

On smatra da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sinonim za ono što je Srpska danas u političkom smislu, te da je u interesu svih da i dalje opstane na političkoj sceni, saopšteno je iz ove političke partije. Ocijenio je da se i u vladajućoj koaliciji dešavaju poremećaji, ali da oni nisu tektonski jer je Dodik i dalje neprikosnoven u narodu pa je koalicionim partnerima profitabilnije biti uz Dodika do kraja mandata, nego bez njega.

Vlajki ističe da bi, možda, bilo dobro da bude promijenjeno nekoliko ministara u Vladi Srpske kako bi neko vidio da opozicija, ipak, postoji i da bi se spasila od totalne propasti.

"Ipak, ne daj Bože da, usljed nekih bizarnih kalkulacija, svojstvenih samo BiH sceni, Vlada padne. Čelnici SDS-a, PDP-a i čavićevci bi se ljuto pohrvali između sebe, sporeći se ko je za to najzaslužniji i više ne bi bilo opozicije", naveo je Vlajki.

On tvrdi da opozicija, koja se raspada brzinom svjetlosti, nastoji da se pregrupiše u funkciji izbora naredne godine ali da počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, koji hoće da bude predsjednik Republike Srpske, ima ogroman problem - nema dovoljno svojih glasača pa nastoji biti veći dodikovac od samog Dodika.

"Stvar je u tome, što mu partija PDP i nije bog zna šta, pa pravi koalicioni ugovor sa strankom Dragana Čavića NDP-om. Tako se opozicija, uz nešto siće sa strane, raspala na dva bloka - SDS i Ivanićeva konstrukcija", smatra Vlajki.

Izvor: SRNA