latinica  ћирилица
29/05/2017 |  14:00 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Cvijanović: Uskoro sastanak vladajuće koalicije (VIDEO)

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude održan sastanak predstavnika SNSD-a, DNS-a i SP-a na kojem bi bilo razgovarano o mnogo tema.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"Ne mogu tačno reći kada će biti održan sastanak, jer još nije zakazan, pretpostavljam da će to biti u narednih nekoliko dana. U suštini, imamo redovne sastanke svaka dva do tri mjeseca, tako da je sada vrijeme za tako nešto", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Donjem Pervanu kod Banjaluke. Ona je podsjetila da se sva kadrovska pitanja rješavaju na nivou koalicije SNSD, DNS, SP, te da je do sada tako rađeno i da će isto biti i u budućnosti.

"Ne vidim nikakvu potrebu da ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić bude taj koji bi navodno trebalo da nosi krivicu za neuspjeh jedne tačke u Narodnoj skupštini, jer nije bila samoinicijativna namjera, niti Đokićev i prijedlog njegovog ministarstva", dodala je Cvijanovićeva i ponovila da je odluka Vlade bila da se u skupštinu proslijede ponude o prodaji akcija Rudnika željezne rude Ljubija.

Komentarišući optužbe lidera SDS-a Vukote Govedarice da je vlast u Republici Srpskoj najgora do sada i da bi ona trebalo da ide u zatvor, predsjednica Vlade Srpske je rekla da on nema ni kredibilitet niti integridet da bilo koga komentariše ili označava kao nenarodnu vlast. Ocijenila je da bi Vukota Govedarica u zatvor poslao svakog koga ne može da pobijedi na izborima.

Ona smatra da je u SDS u velikom problemu, jer joj se članstvo osipa, postoji opšta dezorijentisanost i mnogi u ovoj partiji kažu da Govedarica nije postavljen da bude lider, nego da je neka vrsta zakrpe da se sve na raspe.

Premijerka Srpske ne očekuje ništa od posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi Srpske, jer je, kako je navela, isfabrikovana tema potrebna opoziciji.

"Opozicija ovom temom želi da sakrije sve pukotine i katastrofu sa kojima su suočeni u svojim redovima. Moraće se malo sačekati sa smjenom sadašnje vlasti u Srpskoj, jer ako se uzme u obzir ovih godinu i po do opštih izbora, pa onda još četiri godine, biće malo duže čekanje", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenom mišljenju, namjera nije bila da se raspravlja u Narodnoj skupštini Republike Srpske o navedenoj temi.

"Svugdje u svijetu, pa i u Republici Srpskoj skupštinski dnevni red definiše vlast, a ne opozicija", dodala je Cvijanovićeva.

Izvor: RTRS, SRNA