latinica  ћирилица
29/05/2017 |  14:40 | Autor: RTRS

Pernar: Ne dajte kredit Agrokoru, Plenković je antiruski nastrojen!

Poslanik "Živog zida" u Hrvatskom saboru Ivan Pernar pozvao je Rusiju da ne daje kredit "Agrokoru", jer na taj način pomaže premijera Andreja Plenkovića, koji je "izrazito antiruski nastrojen".
Ivan Pernar (Foto: Goran Mehkek / Hanza Media) -
Ivan Pernar (Foto: Goran Mehkek / Hanza Media)

Pernar je putem "Fejsbuka" pozvao Ruse i Sberbanku da razmisle o tome zbog čega je Plenković u Saboru agitovao da se Rusiji uvedu sankcije i da se Hrvatska vojska pošalje na rusku granicu.

"Gospodo iz Sberbanke, Plenković je izrazito antiruski nastrojen, dajući mu novac zapravo podržavate njegovu spoljnu politiku i obezbjeđujete mu politički opstanak. Nemojte to činiti", napisao je Pernar.

U Zagrebu su u toku pregovori Vlade Hrvatske i Sberbanke o tome da li će ruska strana dati "Agrokoru" novi kredit.

Prvi zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke Maksim Poletaev rekao je nakon sastanka da bi se trebalo naći rješenje u vezi sa "Agrokorom", te da će nastavak finansiranja koncerna zavisiti od "nivoa saradnje".

"Razgovarali smo o mnogim pitanjima i mislim da bismo trebali da nađemo rješenje", naveo je Poletaev novinarima na izlasku iz Banskog dvora, gdje je razgovarao sa premijerom Plenkovićem i potpredsjednikom Vlade Martinom Dalić.

Izvor: Srna