latinica  ћирилица
29/05/2017 |  15:41 ⇒ 16:10 | Autor: RTRS

Boksit: Nova ulaganja u Fabriku namještaja

Sve veću potražnju za proizvodima Fabrike namještaja i masivnih ploča od punog drveta, Kompanija “Boksit“ a.d. Milići rješila je investicijom u nabavku nove opreme.
Fabrika, panorama - Foto: RTRS
Fabrika, panoramaFoto: RTRS

Poslovanje ovog Boksitovog sektora za sada se temelji uglavnom na izvozu, a nova ulaganja značiće i veće kapacitete, kao i širi asortiman proizvoda u ponudi. Fabrika ima potpuno zaokružen tehnološki proces, od proreza trupaca do finalnog proizvoda, odnosno masivnih ploča od bukve, hrasta i drugih lišćara, kao i proizvodnje masivnog namještaja.

Ulaganjem u vrijednosti oko 1.500.000 KM, nastavlja se praksa da se u ovom sektoru svake godine ulažu značajna sredstva u opremu najnovije generacije. Sa nabavkom nove linije za proizvodnju masivnih ploča od njemačkog proizvođača “Weinig “, koja je u toku, kapacitet ove linije će se višestruko uvećati. Poseban akcenat je, kako navodi menadžment, na stalnom rastu učešća prihoda od prodaje finalnih proizvoda odnosno masivnog namještaja. Ovaj pogon je u prošloj poslovnoj godini u potpunosti modernizovan, kada je, između ostalog nabavljen, i 5-osni CNC obradni centar, savremena linija za brušenje i lakiranje kao i druga oprema.

Orijentacija je da se radi kvalitetan i dizajnerski namještaj za probirljive kupce i da se na taj način prirodni resursi koji se nabavljaju u okruženju što kvalietnije valorizuju. U tom smislu, ulažu se značajna sredstva u promociju, između ostalog i nastupima na najreferentnijim evropskim sajmovima.

Za sada se, kako navode u Kompaniji Boksit, uglavnom radi po narudžbama kupaca sa zapadnoevropskog tržišta, ali formiranjem vlastitog brenda, jasno se iskazuje ambicija da u godinama koje dolaze postanu sve više prepoznatljivi i sa vlastitim dizajnom. SOLIGNA je njihov brend, nastao u stalnoj težnji da živimo u skladu sa prirodom i odgovorno se prema njoj odnosimo. Plemenito drvo i toplina koju nosi su njihov zaštitni znak. 

Da se u Boksitu ništa ne prepušta slučaju, govori i podatak da će Kompanija stipendirati sve učenike stolarske struke SŠC “Milutin Milanković“ Milići, tokom čitavog školovanja.

Pored toga, Kompanija će obezbijediti nastavna sredstva i udžbenike, obavljanje stručne prakse tokom školovanja i sigurno zaposlenje nakon sticanja diplome.