latinica  ћирилица
29/05/2017 |  16:03 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

U utorak sunčano i veoma toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno sunčano i veoma toplo, a popodne su ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi.

Ujutro će biti svježe i pretežno vedro, samo će ponegdje oko rijeka i po kotlinama na istoku biti magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne se na jugoistoku očekuje razvoj oblačnosti, što će ponegdje, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima, donijeti kratkotrajne pljuskove. Krajem dana kratkotrajni pljuskovi mogući su i ponegdje na zapadu.

Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera, krajem dana slab do umjeren jugozapadni i zapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od devet do 16 stepeni, u višim predjelima od pet stepeni, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen, te u višim predelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Danas je u Republici Srpskoj i FBiH pretežno sunčano i toplo.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica devet, Čemerno 19, Han Pijesak i Kalinovik 20, Gacko, Mrakovica i Sokolac 21, Istočno Sarajevo, Nevesinje, Čajniče i Neum 23, Bileća, Drinić, Brod, Šipovo, Krupa na Uni i Sarajevo 24, Trebinje, Srebrenica, Mrkonjić Grad i Rudo 25, Višegrad, Foča, Prijedor, Zvornik, Novi Grad i Srbac 26, Banjaluka, Bijeljina i Doboj 27, dok je u Mostaru izmjereno 29 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna