latinica  ћирилица
29/05/2017 |  16:37 ⇒ 18:52 | Autor: RTRS

Ne jenjavaju nesuglasice paljanske skupštinske većine (VIDEO)

Nesuglasice paljanske skupštinske većine: SDS-a, PDP-a i NDP-a sa načelnikom opštine, SNSD-ovim Boškom Јugovićem.
Boško Јugović, načelnik opštine Pale - Foto: RTRS
Boško Јugović, načelnik opštine PaleFoto: RTRS

Povodi i stari i novi. Namjera Sarajevoinvesta, firme u vlasništvu Momčila Krajišnika, da u postojećem pogonu za mehaničku obradu drvenih stubova otvori pogon za inpregnaciju, povod je za sutrašnju protesnu šetnju iza koje, zvanično, ne stoje partije suprostavljene Јugoviću.

Načelnik ocjenjuje da priča ima i političku pozadinu, jer nedavno je, kaže, opštinska uprava odbila zahtjev Sarajevoinvesta.

Novi nesporazumi i zbog prijetećih SMS poruka, pristiglih na telefon načelnika Pala.

Paljanima su ovih dana dijeljeni leci sa pozivom da se sutra u podne ispred opštine zapute u protesnu šetnju zbog namjere Sarajevoinvesta da otvori pogone za impregnaciju stubova. Načelnik opštine Boško Јugović pita se zašto ispred opštine, jer 22. maja opštinska uprava izdala je rješenje, kojim se Sarajevoinvestu onemogućava promjena namjene i za tzv. Zelenu inpregnaciju drveta.

Savezu za Pale nije bilo poznato zbog čega Јugović okuplja medije, a nisu se dotakli ni sutrašnjeg protesta iza kojeg stoji Inicijativa za čiste Pale.

U žiži interesovanja paljanske skupštinske većine inpregnacija nije ni bila, nego gostovanja Boška Јugovića na lokalnoj televiziji, gdje je između ostalog govorio i o prijetećim porukama, koje su mu pristigle. Stranke u Savezu za Pale osjećaju se prozvanim

Јugović tvrdi, njegova je izjava pogrešno interpretirana, nikog nije prozvao, ali mu je jasno da iza tih poruka ne stoje njegovi, nego simpatizeri drugih političkih opcija. MUP-u je kaže prijavljivao i ranije i nove prijetnje.

Predstoji i sjednica SO Pale, a po svemu sudeći, ambijent u kojem se održava ne obećava produktivnost!