latinica  ћирилица
29/05/2017 |  20:31 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Pobjede Muguruse, Pliškove i Voznijacki

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Francuske, Rolan Grosu u Parizu, Španjolka Garbinje Mugurusa plasirala se u drugo kolo tog turnira, pošto je pobijedila Italijanku Frančesku Skjavone sa 6:2, 6:4. Pobjede su ostvarili i drugi nosilac Pliškova i Dankinja Voznijacki.
Rolan Garos (ilustracija) -
Rolan Garos (ilustracija)

Mugurusa je pobijedila za sat i po, pet puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka. Skjavone je osvojila Rolan Garos 2010. godine. Mugurusa će u drugom kolu igrati protiv Estonke Anet Kontavejt, koja je poslije dva seta, 7:5, 6:1, pobijedila Rumunku Moniku Nikulesku.

Drugi nosilac u konkurenciji teniserki, Čehinja Karolina Pliškova, plasirala se u drugo kolo pošto je pobijedila Kineskinju Sajsaj Dženg sa 7:5, 6:2. Ona će u drugom kolu igrati protiv Ruskinje Ekaterine Aleksandrove, koja je pobijedila Čehinju Katerinu Sinijakovu sa 6:4, 2:6, 6:2.

Pliškova je najbolje plasirani nosilac u žrijebu, poslije eliminacije prve teniserke svijeta Anđelik Kerber iz Njemačke.

Danska teniserka Karolina Voznijacki pobijedila je u prvom kolu Australijanku DŽejmi Furlis sa 6:4, 3:6, 6:2. Ona će u drugom kolu igrati protiv Kanađanke Fransoa Abande, koja je pobijedila domaću teniserku Tesu Adrijandžafitrimo.

Izvor: RTS