latinica  ћирилица
07/06/2017 |  20:29 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

"Noćna mora" za vozače: Petlja na pet spratova(VIDEO)

Novootvorena petlja na pet nivoa na auto-putu na periferiji grada Čongćinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do suza.
Petlja na pet nivoa na auto-putu na periferiji grada Čongćinga (Foto: shanghaidaily.com) -
Petlja na pet nivoa na auto-putu na periferiji grada Čongćinga (Foto: shanghaidaily.com)

Oni se osjećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta, piše agencija Frans pres.

Nakon osam godina izgradnje, prošle nedjelje je otvorena saobraćajna petlja Huangdjuevana na pet nivoa, a na najvišem "spratu" atomobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje.

Na petlji se nalazi najmanje 15 "izlaza" koji omogućavaju da vozila pređu sa jednog nivoa na drugi, u osam smjerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj veb stranici opštine, navodi francuska agencija.

Јedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Čongćinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki "izlaz" na petlji vodi u drugu gradsku zonu.

Ova navigacijska "noćna mora" je zapalila internet, dodaje Frans pres, i prenosi poruku jednog korisnika društvene mreže Veibo koji je napisao: "Ako propustite izlaz, stići ćete u Čongćing jedan dan kasnije".

Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao da je "Huangdjuevan, legendarni most sa osam smjerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!".

Izvor: Tanjug