latinica  ћирилица
12/06/2017 |  22:28 ⇒ 22:32 | Autor: RTRS

Trebinje: Crnogorska kulturna stvaralaštva

Udruženje Crnogoraca u Hercegovini "Vuk Mićunović" Trebinje večeras je u Kulturnom centru u ovom gradu organizovalo program pod nazivom "Crnogorska kulturna stvaralaštva".
Udružnje Crnogoraca u Hercegovini "Vuk Mićunović" - Foto: SRNA
Udružnje Crnogoraca u Hercegovini "Vuk Mićunović"Foto: SRNA

Publika je uživala u nastupu kulturno-umjetničkog društva "Oro" iz Danilovgrada, vokalnih solista Igora Đurovića i Dejana Škuletića, narodnih guslara, te izvođača na fruli, dvojnicama i diplama.

Potpredsjednik Skupštine Grada Trebinja Bojan Šapurić rekao je okupljenima da se istorija Crne Gore i Republike Srpske prepliće kroz minule vijekove, u kojima su ovi prostori i narodi koji ih nastanjuju bili uokvireni zajedničkim granicama.

"Grad Trebinje čini sve da obezbijedi i poštuje prava Crnogoraca, kao i ostalih nacionalnih manjina na ovom području. Snažno smo opredijeljeni da gradimo budućnost koja podrazumijeva razumijevanje drugog, uvažavanje druge vjere i kulture, saradnju umjesto destrukcije i mržnje", istakao je Šapurić.

Predsjednik Udruženja Neđeljko Tomašević istakao je da će prihod od ulaznica biti uplaćen u Fond solidarnosti Trebinje, naglašavajući da bar jednom godišnje organizuju veče posvećeno crnogorskoj kulturi.

On je rekao da ovo nije prvi put da Udruženje organizuje humanitarne kocerte i da će to činiti i ubuduće.

Iz Fonda solidarnosti Grada Trebinja u posljednje vrijeme uplaćena su sredstva jednom paru za vantjelesnu oplodnju, te obezbijeđen novac za ekskurziju učenicima osmih razreda iz ovog grada koji nemaju jednog roditelja.

Izvor: SRNA