latinica  ћирилица
15/06/2017 |  16:06 ⇒ 16:17 | Autor: RTRS

Čordaš sa delegacijom Savjeta Evrope

Ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske sastali su se danas sa delegacijom Savjeta Evrope predvođenom komesarom za ljudska prava, Nilsom Muižnieksom.
Čordaš sa delegacijom Savjeta Evrope - Foto: RTRS
Čordaš sa delegacijom Savjeta EvropeFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o pitanjima povratka raseljenih lica kao i o programima podrške povratnicima u Bosnu i Hercegovinu koji se trenutno sprovode. Takođe se razgovaralo o izazovima sa kojima se susreću povratnici iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju informisali su komesara o aktivnostima u vezi sa procesom odgovaranja na Upitnik Evropske komisije, te o funkcionisanju mehanizma koordinacije u oblasti evropskih integracija.

Komesar je najavio da će nakon završene posjete Bosni i Hercegovini, dostaviti Izvještaj vlastima Bosne i Hercegovine o stanju u oblasti ljudskih prava na koji će predstavnici svih nivoa vlasti imati mogućnost da dostave svoje komentare.

Delegacija Savjeta Evrope, na čelu sa komesarom za ljudska prava, boravi u Bosni i Hercegovini u periodu od 12. – 16. juna 2017. godine kada su predviđeni sastanci sa predstavnicima nivoa vlasti Bosne i Hercegovine, FBiH i Republike Srpske iz oblasti ljudskih prava, izbjeglih i raseljenih lica.

Izvor: Srna