latinica  ћирилица
16/06/2017 |  13:12 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Pasoša će, ipak, biti!

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH demantuje "Avaz" da će građani ponovo ostati bez pasoških knjižica zbog toga što je, kako je navedeno poništen i četvrti tender za pasoše.
Pasoši BiH - Foto: RTRS
Pasoši BiHFoto: RTRS

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH navodi da je 5. juna ove godine objavila tender za nabavku pasoških knjižica na elektronskom portalu javnih nabavki. Na objavljenu tendersku dokumentaciju kao zainteresovani kandidat žalbu je izjavio „Gemalto S.A. Meudon, Francuska“. Žalbeni postupak je u toku pred ugovornim organom. Agencija tvrdi da, bez obzira na ovu žalbu, građani BiH da neće ostati bez pasoša jer IDDEEA ima važeći ugovor sa postojećim dobavljačem o isporuci pasoških knjižica na period od jedne godine.

"Postojeći dobavljač je sa današnjim danom osigurao neophodni repromaterijal za normalnu proizvodnju pasoških knjižica i da će u narednom periodu pojačinim kapacitetom vršiti isporuku, IDDEEA očekuje da će se u kratkom periodu u cjelosti normalizovati proces izrade putnih isprava, uključujuči prioritetno zahtjeve koji su zaostali u odnosu na zakonski rok", navodi se u saopštenju Agencije.

Mediji u Federaciji javili su danas da će građani opet biti uskraćeni za pasoške knjižice jer se francuka kompanija, koja je zainteresovala za izradu pasoških knjižica, uložila žalbu na tender Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH čime je, kako su javili ponovo dovedeno u pitanje izdavanje pasoša građanima.