latinica  ћирилица
17/06/2017 |  08:42 | Autor: RTRS

Prohodnost zadovoljavajuća, kolovozi mjestimično vlažni

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH prohodnost je zadovoljavajuća, vozi se po mjestimično vlažnim kolovozima, a magle ima u kotlinama i uz riječne tokove, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Na putnom pravcu Karanovac-Kneževo u mjestu Rađići zbog ulegnuća kolovoza saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor do 31. avgusta 2017. na magistralnom putu od Banjaluke do Prnjavora biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Saobraćaj će se odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas. Moguće su i povremene obustve zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani", a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje vijadukta na lokalitetu "Mahovljanska petlja" na dionici magistralnog putu Nova Topola-Klašnice od 23.00 do 5.00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Banjalka-Čelinac u mjestu Rebrovac zbog sanacije klizišta i rekonstrukcije kolovoznog zastora.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, dionica Tukovi-granica Republike Srpske /Koprivna/, te na raskrsnici u Milićima gdje je u toku gradnja kružnog toka, kao i kroz Trebinje zbog čega se teretni saobraćaj iz pravca Ljubinja usmjerava na kružnom toku desno, pa preko ulice Trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće, lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom Trebinjskih brigada.

Radovi se izvode i na dionici Brčko-Lončari zbog čega je u naselju Gorice izmijenjen je režim saobraćaja.

Na području FBiH radovi se izvode i na magistralnim putevima Bradina-Konjic, Tuzla-Kalesija, Bugojno-Kupres i Karlov Han-Kolo, kao i magistralnim putnim pravcima na području Živinica i Sanskog Mosta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: Srna