latinica  ћирилица
18/06/2017 |  11:23 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Na Dukat festu najbolji ansambli iz cijelog svijeta (VIDEO)

Deseti međunarodni festival folklora "Dukat fest" počeo je u petak programom na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.
Dukatfest - Foto: RTRS
DukatfestFoto: RTRS

Ove godine na Dukat festu publici će se predstaviti najbolji ansambli iz cijelog svijeta.

Centralno festivalsko veče biće održano večeras na tvrđavi Kastel, a svi vi koji dođete, sigurno ćete uživati u ljepoti raznih običaja i kultura. 

Grad na Vrbasu je ovih dana u znaku smijeha, igre i pjesme. Prolaznici na ulicama Banjaluke, uživaju u osmijehu zadovoljnih takmičara i ljepoti narodnih nošnji. Neki od njih nisu mogli da sakriju sreću i oduševljenje jer, kako kažu, prvi put borave u gradu koji odiše ljepotom i ljubaznošću.

U okviru manifestacije u Narodnom pozorištu Republike Srpske  održan je muzičko plesni performans pod nazivom ''Inspiracija juga''. Ansambli iz Portorika i Čilea, ublici su predstavili zavodljivu koreografiju ''ljubavni ples'' te jednu latino igru.

Ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci predstavili su se svi učesnici festivala, dok je ansambl iz Indije održao plesno - muzički performans.

Osim Banjaluke, ljubitelji folklora moći će da uživaju i u drugim gradovima Srpske, Modriči, i prvi put na krajnjem Јugu - Trebinju.

Festival ove godine slavi deseti rođendan. U prethodnim godinama ugostio je više od 60 ansambala iz 40 zemalja svijeta te programski je uspio da postane najbolji festival na Balkanu.

Centralno festivalsko veče biće održano večeras na tvrđavi Kastel. Svima Vama koji ste u prilici preporuka - dođite da se družimo jer Dukat fest svojim programom nastoji da sačuva od zaborava tradiciju, običaje i kulturu.

I ove godine, generalni medijski pokrovitelj festivala je Radio-televizija Republike Srpske, koja će cijeli performans s tvrđave Kastel snimati kako bi upravo Vi mogli da uživate u baštini šarenila i tradicije svijeta, bez koje jedan narod i ne postoji.