latinica  ћирилица
18/06/2017 |  12:03 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Dvodnevna manifestacija "Drinska avantura" (VIDEO/FOTO)

Na dvodnevnoj turističko-zabavnoj manifestaciji "Drinska avantura" učesnici od jutros uživaju u regati gornjim tokom Drine.
Foča: Drinska avantura - Rafting centar Bastasi - Foto: RTRS
Foča: Drinska avantura - Rafting centar BastasiFoto: RTRS

Spust gumenim čamcima i drugim plovilima od Rafting centra “Bastasi“ do fočanskog Akva parka “Ušće“, dug 15 kilometara uz moto “Gdje nastaje Drina" ,zaljubljenicima u prirodne ljepote ovog dijela Srpske pruža jedinstven osjećaj u plovidbi na “zelenoj ljepotici“.

U okviru Drinske avanture, biće održane i trke čamcima od Broda na Drini do Foče, a najuspješnije očekuju novčane nagrade.

U Omladinskom pokretu Foča koji je organizator Drinske avanture uz podršku Ministarstva porodice,omladine i sporta Srpske i Opštine Foča ističu da su, imajući u vidu da regata, kao vid promocije rijeke Drine, postoji samo u njenom srednjem i donjem toku, došli na ideju da tamo gdje Drina nastaje spajanjem Pive i Tare, gdje je najbistrija i najljepša, organizuju manifestaciju turističkog,promotivnog i zabavnog karaktera.

“Prva 'Drinska avantura' je manifestacija koja promoviše Drinu, turizam, kvalitetnu zabavu i mobilnost mladih – poručuju iz Omladinskog pokreta.

Drinska avantura

Kotizacija za učešće u regati je 20 KM, što uključuje prevoz do početne tačke za spust, troškove skipera – vozača čamaca i učešće u trci čamaca.

Ukupan nagradni fond za trku je 1.000 KM. Za prvo mjesto nagrada iznosi 500, za drugo 300 i treće 200 KM.

Druženje se nastavlja “igrama bez granica“ i DЈ žurkom na Akva parku.

Јuče je održan Okrugli sto na temu "Drina nas spaja" na kome učestvovali mladi i predstavnici opština u slivu Drine. U večernjim časovima na Akva parku "Ušće" održanje koncert sarajevske grupe “Zabranjeno pušenje“.