latinica  ћирилица
18/06/2017 |  16:32 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

Stefanović: Novi izbori jedna od opcija, ali ne vjerujem

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i potpredsjednik SNS Nebojša Stefanović ocijenio je da je raspisivanje novih izbora jedna od mogućnosti.
Nebojša Stefanović - Foto: RTRS
Nebojša StefanovićFoto: RTRS

Kako navodi, to će se dogoditi ukoliko Narodna skupština ne bude mogla da formira stabilnu većinu za izbor nove vlade, ali je i dodao da ne vjeruje u takav ishod.

Stefanović je prilikom posjete Graničnoj policiji na Horgošu rekao novinarima da raspisivanje izbora ne treba isključivati ukoliko se ne formira stabilna većina za izbor nove vlade na čelu sa Anom Brnabić.

"Koliko poznajem Vučića i našu stranku, mi nikada nismo od toga bježali i ako to bude jedini izlaz – i to je mogućnost", kazao je Stefanović, ali je dodao da je ubijeđen da će za izbor Ane Brnabić biti formirana stabilna većina.

On je naveo da po pitanju imenovanja Ane Brnabić za mandatarku za sastav nove vlade nema struja unutar SNS-a "već različitih razmišljanja" jednog dijela narodnih poslanika sa kojima će narednih dana razgovarati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi se vidjelo da li postoji stabilna većina.

"Podrška Brnabićevoj nije podrška samo njoj već i Aleksandru Vučiću, koji ju je predložio i koji ima punu podršku u stranci. To nije samo broj od 126. Mi kao lista 'Aleksandar Vučić – Srbija pobjeđuje' treba sami da obezbijedimo većinu zato što je to podrška našem predsedniku koji je dobio 56 odsto glasova na izborima, da vidimo da li mi samo možemo da imamo većinu koja treba da podrži izbor vlade", rekao je Stefanović.

Po njegovim riječima, rasprava o novoj vladi može početi sljedeće subote, ako se obezbijedi parlamentarna većina u naredna dva do tri dana.

Izvor: Beta