latinica  ћирилица
18/06/2017 |  17:14 ⇒ 20:34 | Autor: RTRS

Dodik i Cvijanović uputili telegrame saučešća predsjedniku Portugalije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća predsjedniku Portugalije Marselu Rebelu de Sozi povodom požara u kojem je život izgubilo na desetine ljudi.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS) -
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS)

"Povodom velikog šumskog požara u centralnom dijelu Portugalije u kojem je život izgubilo na desetine građana, Vama i narodu Portugalije u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime upućem izraze najdubljeg saučešća", naveo je Dodik.

Dodik je zamolio portugalskog predsjednika da porodicama postradalih prenese izraze najiskrenijeg saosjećanja, a svim povrijeđenima poželio brz i uspješan oporavak, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća premijeru Portugalije Antoniju Kosti povodom stradanja velikog broja ljudi u požaru koji je zahvatio centralni dio te zemlje.

"Duboko sam ožalošćena viješću o velikom broju nastradalih i povrijeđenih u požaru u oblasti Pedrogao Grandi u centralnom dijelu Portugalije. Ova tragedija duboko je potresla sve naše građane koji istinski saosjećaju sa porodicama nastradalih", istakla je Cvijanovićeva.

U ime Vlade Republike Srpske, građana Republike Srpske i svoje lično ime porodicama stradalih, Vama i narodu Portugalije upućujem izraze najdubljeg saučešća, navodi se u telegramu premijera Republike Srpske.

U Portugaliji je proglašena trodnevna žalost za 62 osobe poginule u šumskom požaru.