latinica  ћирилица
19/06/2017 |  11:45 ⇒ 12:02 | Autor: RTRS

Podrška Savezu slijepih Republike Srpske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić naglasio je tokom susreta sa predsjednikom Saveza slijepih Republike Srpske Brankom Suzićem da će i dalje podržavati aktivnosti Saveza.
Mladen Ivanić i Branko Suzić - Foto: SRNA
Mladen Ivanić i Branko SuzićFoto: SRNA

Današnji razgovor Ivanića i Suzića u Banjaluci odnosio se na probleme s kojima se suočava ova populacija i mogućnostima za njihovo prevazilaženje.

Suzić je informisao Ivanića o potrebi institucionalne podrške na svim nivoima vlasti kako bi bio unaprijeđen društveni položaj slijepih u Republici Srpskoj, te bili riješeni problemi u vezi sa nabavkom pomagala i radom rehabilitaciono-rekreacionog servisa.

Predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske naglasio je da je neophodno obezbijediti i bolji tretman za Specijalnu biblioteku za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom sastanka razgovarano je i o eventualnim pravnim mogućnostima vraćanja imovine i odmarališta van teritorije BiH koja su prije rata pripadala ovom savezu navodi se u saopštenju.

Predstavnici Saveza slijepih Republike Srpske zahvalili su Ivaniću za podršku i pomoć koju je do sada pružao ovoj organizaciji.

Izvor: SRNA