latinica  ћирилица
19/06/2017 |  12:53 ⇒ 16:39 | Autor: RTRS

Savanović: RVI će sredstva za ortopedska pomagala dobijati od resornog ministarstva

Ratni vojni invalidi Republike Srpske dobijaće novac za nabavku ortopedskih pomagala u njihovoj vrijednosti od resornog ministarstva, umjesto posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja - kako je to ranije rađeno, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.
Protest invalida - Foto: RTRS
Protest invalidaFoto: RTRS

Savanović je nakon sastanka sa ratnim vojnim invalidimana, danas u Banjaluci, glasio da će ratni vojni invalidi dobijati novac za nabavku ortopedskih pomagala, kao i da je cilj da ta pomagala budu što kvalitetnija. Najavio je da će Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Fond zdravstvenog osiguranja Srpske koordinisano raditi kako bi što je moguće brže uputili u proceduru izmjene članova zakona koji ovo definišu.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Dejan Kusturić, rekao je da će Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u narednih mjesec dana izmijeniti pravilnik o banjskom liječenju, kako bi ona prava koja imaju ratni vojni invalidi prioritetno bila rješavana.

"Zahtjevi ratnih vojnih invalida su opravdani, ali se neke stvari ne mogu rješavati bez dinamike, rokova, sprovođenja izmjena zakona", dodao je Kusturić.

 

U zgradi Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske u Banjaluci danas je održan sastanak ministra Savanovića, ministra zdravlja i socijalne zaštite Dragana Bogdanića i direktora Fonda Dejana Kusturića sa predstavnicima ratnih vojnih invalida. Ratni vojni invalidi i amputirci danas su ispred zgrade Fonda zdravstvenog osiguranja u Banjaluci vratili ortopedska i medicinska pomagala, izražavajući nezadovoljstvo zbog procedura za nabavku pomagala i prava na banjsko liječenje.

Izvor: SRNA