latinica  ћирилица
19/06/2017 |  15:34 ⇒ 16:15 | Autor: RTRS

Dječije pozorište Republike Srpske gostuje u Sankt Peterburgu

Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Odisej - San o povratku" biće predstavljena publici u Sankt Peterburgu na 13. Međunarodnom festivalu pozorišta lutaka i sinteze "Kukart-2017" na kojem učestvuje 36 lutkarskih pozorišta iz svijeta.
Dječije pozorište - predstava za djecu "Odisej - san o povratku" - Foto: SRNA
Dječije pozorište - predstava za djecu "Odisej - san o povratku"Foto: SRNA

Na Festivalu, koji će biti održan od 22. do 30. juna, učestvovaće lutkarska pozorišta iz Rusije, Estonije, Italije, Njemačke, Izraela, Velike Britanije, Brazila, Poljske, Srbije, Bugarske, Bjelorusije i Slovačke, saopšteno je iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Direktor Festivala David Burman rekao je da jedan od ciljeva festivala jeste da podrži i okupi najvažnije i najnovije trendove u ovom inventivnom scenskom žanru koji oduševljava publiku svih uzrasta.

On je naveo da je festival ove godine u znaku Balkana, te da je program dovoljno raznolik da i mlada i odrasla publika ima priliku da pronađe predstavu za sebe.

Međunarodni festival pozorišta lutaka i sinteze "Kukart" je bijenalnog karaktera i predstavlja najznačajniji lutkarski forum na ruskoj umjetničkoj sceni.

Festival se održava od 1993. godine tokom juna, u periodu takozvanih bijelih noći.

Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Odisej- San o povratku" na programu je u petak, 23. juna, na pozornici Lutkarskog pozorišta bajki iz Sankt Peterburga.

"Odisej-San o povratku" je predstava o jednom od najljepših mitova Grčke o neustrašivom junaku koji nakon pobjede u Troji sanja san o povratku u kome predviđa mnoga iskušenja koja će mu se zaista desiti na putu kući.

Izvor: SRNA