latinica  ћирилица
21/06/2017 |  14:41 | Autor: RTRS

Napustio bogatstvo i pobjegao na pusto ostrvo (VIDEO)

Već 20 godina Dejvid Glašin živi na pustom ostrvu, a jedino društvo mu je pas mješanac po imenu Poli.
Dejvid Glašin (foto:Printscreen YouTube/Docastaway - Desert Island Experiences) -
Dejvid Glašin (foto:Printscreen YouTube/Docastaway - Desert Island Experiences)

Prije nego što se preselio na Restorejšn ajlend (Restoration Island), malo ostrvo na sjeveroistoku Australije, bio je "težak" skoro 29 miliona dolara.

Čovjek koji je bio milioner je, međutim, odlučio da se odrekne svih životnih pogodnosti i da napusti gradsku svakodnevnicu.

Biznismen i stručnjak za nekretnine je veliki deo svog bogatstva izgubio u velikom slomu berze 1987. godine. Više puta je pokušavao da povrati svoje bogatstvo, ali je poslije 10 godina digao ruke od civilizacije.

"Želim da umrem ovde. Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na ostrvo bio sam otrovan željom za novcem. Novac truje ljude. Zbog njega mi se raspao brak", objasnio je Dejvid u dokumentarcu o njegovih 10 godina života na ostrvu.

On kaže da mu ponekad nedostaje razgovor sa ljudima, kao i da bi volio da nađe partnerku koja bi ga posjetila nekoliko puta godišnje.

Dejvid voli prirodu koja ga okrujže, ali ističe i njene opasnosti. Kaže da može da se dogodi da, ako se nađete u nevolji na ostrvu, nema ko da vam pomogne pa smrt tada izgleda nizbježna.

"Volim divlje životinje, ali mogu da budu opasne", ističe on.

Dejvid je rođen u Sidneju. Bio je vlasnik kompanije za iskopavanje zlata u Papui Novoj Gvineji. Kada ga je žena napustila spakovao je kofere i napustio gradski život.

Zahvaljujući generatoru i solarnim panelima, može da koristiti internet, a jednom godišnje napušta ostrvo da bi sebi obezbijedio namirnice za život.

"Ovde ima zmija, paukova i krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim dijelovima svijeta gdje se događaju teroristički napadi", zaključuje Dejvid Glašin.

Izvor: B92, indeks.hr