latinica  ћирилица
21/06/2017 |  15:22 ⇒ 18:06 | Autor: RTRS

Modriča: Prijem za prorodice poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca (VIDEO)

U susret Vidovdanu, Danu opštine Modriča, organizovan je prijem za 350 porodica poginulih boraca, ratnih-vojnih invalida i demobilsanih boraca iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Još jednom je konstatovano da i pored svih napora, društvo se nije dovoljno odužilo onima koji su se borili za slobodu Republike Srpske.
Modriča-prijem za porodice poginulih boraca - Foto: RTRS
Modriča-prijem za porodice poginulih boracaFoto: RTRS

Opština Modriča svake godine izdvaja oko 200 hiljada maraka iz Budžeta za ispunjavanje posebnih prava ovih kategorija.

"Svaki dan pokušava,p da na neki način sitni ili krupni problem riješimo kad su u pitanju porodice poginulih. Koliko uspijevamo u tome, ne znam. Možda bih odgvorio da je dobro ali ja znam da to baš i nije tako", rekao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

I u Organizaciji porodica poginulih boraca, zarobljenih i nestalih civila Republike Srpske, očekuju veća izdvajanja za boračke kategorije.

"Nažalost, obzirom na njihov nemjerljiv doprinos, zaista u pravom smislu te riječi društve se nije dovoljno odužilo", istakao je Nedeljko Mitrović, predsjednik Organizacije porodica poginulih boraca, zarobljenih, i nestalih civila Republike Srpske.

Mitrović je naglasio da Srpska 22 godine od završetka rata još traga za 1.660 žrtava od kojih je 280 žena i desetine djece.