latinica  ћирилица
21/06/2017 |  22:25 ⇒ 22:27 | Autor: RTRS

Kup Konfederacija: Meksiko pobijedio Novi Zeland

Reprezentacija Meksika je večeras u Sočiju teže nego što se očekivalo savladala Novi Zeland rezultatom 2:1 i tako izbila na prvo mjesto grupe A Kupa Konfederacija.
Kup Konfederacija: Meksiko - Novi Zeland - Foto: Getty Images
Kup Konfederacija: Meksiko - Novi ZelandFoto: Getty Images

Meksikanci su bili ogromni favoriti ali nisu izašli u najjačem sastavu, što im je znatno otežalo posao protiv mnogo slabijeg protivnika.

Tako su na klupi ostali Ćićarito, Očoa, Vela, Layn, Dos Santos, Guardado... Novi Zeland je u prvom poluvremenu bio bolji rival i stvorio je nekoliko dobrih prilika, a do zasluženog vođstva je došao u 42. minuti golom Krisa Vuda.

Meksiko je u nastavku ipak ubacio u brzinu više i brzo stigao do poravnanja. Igrao se 54. minut kada je Raul Himenez postigao prekrasan pogodak za poravnanje rezultata na 1:1.

Gol odluke postignut je u 72. minuti kada je Peralta pogodio za konačnih 2:1.

Meksiko i Portugal u grupi A imaju po četiri boda s tim što Meksikanci imaju bolju gol razliku. Rusija je treća sa tri boda, dok Novi Zeland nema bodova. Posljednje kolo grupe A ponudiće direktan okršaj Meksika i Rusije za plasman dalje, uz pretpostavku da će Portugal savladati nemotivisani Novi Zeland, što je realno za očekivati.

Izvor: sportsport.ba