latinica  ћирилица
22/06/2017 |  10:47 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Komisija za ljudska prava bez kvoruma (VIDEO)

Zbog nedostatka kvoruma u Sarajevu danas nije održana sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava parlamenta BiH, na kojoj je trebalo da bude razmatrana prijava za kršenje kodeksa koju je protiv poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Dušanke Majkić podnio zamjenik predsjedavajućeg ovog doma Mladen Bosić.

Sjednici nisu prisustvovali članovi komisije iz reda hrvatskog naroda, kao ni podnosilac prijave Mladen Bosić koji je predsjedavajućem Komisije Borislavu Bojiću saopštio da je na putu. Bojić je predložio da naredna sjednica bude održana 29. juna da ne bi prošao rok od 30 dana kada bi došlo do zastare postupka.

Na prijedlog Bojića naredna je zakazana za 29. juni, jer je rok za izjašnjavanje komisije u vezi sa ovim predmetom 30 dana.

Rekao je da Komisija nije mogla donijeti ni odluku o utvrđivanju dnevnog reda, s obzirom na to da je predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik DŽaferović tražio da se uvrsti i tačka u vezi sa neprijavljivanjem određenog broja poslanika koji su, kako je naveo DŽaferović, izlazili iz sale u vrijeme zasjedanja sjednice bez najave predsjedavajućem ili potpredsjedniku Predstavničkog doma parlamenta.