latinica  ћирилица
22/06/2017 |  13:48 ⇒ 13:49 | Autor: RTRS

Zdravo tijelo donosi vedar duh

Kad se usredsredite na rad mišića, zaboravićete na poslovne brige, jer, prilikom fizičkog napora, mozak luči endorfine, supstance koje imaju smirujuće dejstvo.
Sreća - Foto: ilustracija
SrećaFoto: ilustracija

Ako zanemarite fizičku kondiciju, trpiće i vaše mentalne sposobnosti. Da biste se osjećali bolje, za početak učinite sljedeće:

Pazite na ishranu (ne preskačite obroke, redovno konzumirajte voće, povrće, mliječne proizvode, meso, ribu kao i namirnice koje sadrže ugljene hidrate, a izbjegavajte slatkiše, masnu, slanu i gotovu hranu). Ograničite napitke koji stvaraju zavisnost (kafa, čaj, alkohol...).

Budite fizički aktivni, bavite se sportom, barem 2-3 puta nedjeljno po 45 minuta. Kad se usredsredite na rad mišića, zaboravićete na poslovne brige, jer, prilikom fizičkog napora, mozak luči endorfine, supstance koje imaju smirujuće dejstvo.

Dok ste na poslu, povremeno pravite pauze za opuštanje kako biste se oslobodili nagomilanih tenzija. Udaljite se od osoba koje vas nerviraju, dišite duboko nekoliko minuta, uradite nekoliko vežbi istezanja, opustite se i zaboravite na teške misli.

Mislite pozitivno. Ne trudite se da budete savršeni, dopustite sebi da nekad i pogriješite. Oslušnite svoju intuiciju, pronađite hobi koji će vam pomoći da se opustite i prevaziđete negativne misli.

Izvor: Novosti