latinica  ћирилица
22/06/2017 |  16:34 ⇒ 18:33 | Autor: RTRS

Trebinjci spas od vrućina traže na bazenu i otvorenim kupalištima (VIDEO)

Prve dane ljeta i početak sezone spremno su dočekali na gradskim kuplaštima u Trebinju. I ove godine Trebinjci i turisti, spas od temepratura traže, ili na otvorenom kupalištu u Bregovima ili na Olimpijskom bazenu „Banje“. Ovog ljeta, prvi put, uvedeno je i noćno kupanje.
Trebinje - bazen - Foto: RTRS
Trebinje - bazenFoto: RTRS

Prvi dani ljeta i raspusta na kuplaišta su doveli uglavnom mlađe Trebinjce. Oni stariji rashlađenje traže uglavnom poslije radnih sati. Zadovoljni su uslovima i čistoćom na gradskim kupalištima.

Kako bi kupače dočekali spremno u ЈU „Bazeni“ prethodnih mjeseci su radili na rekonstrukcijama i snacijama kupališta. Popravljeni su mokri čvorovi, tribine, i sistem za prečišćavanje vodeUkupna vrijednost svih radova je oko 179.000 maraka.

Na otvorenom kupalištu u Bregovima izvode se poslednje sanacije i popravke kako bi ove sezone imali što više kupača.

Kako se u bregovački bazen ispušta voda direktno iz Trebišnjice, posebno važno je redovno čišćenje i održavanje. Prirodna hladovina i zelenilo su glavni adut ovog kupališta i briga više za nadležne.

Osim dnevnih vrućina u Trebinju i noći znaju biti prave tropske, pa se mnogi već raduju noćnom kupanju koje će početi od 1. jula na Olimpijskom bazenu Banje. Ulaznica za noćno kupanje koštaće 3 marke, a dnevna je 1,50 marku, dok se ulaz na kupalište u Bregovima ne plaća.