latinica  ћирилица
22/06/2017 |  23:05 ⇒ 23:06 | Autor: RTRS

U21: Slovaci izbacili Srbiju, Englezi u polufinalu

Reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale U21 Evropskog prvenstva, dok je Slovačka trijumfom nad Švedskom definitivno poslala Srbiju kući.
Reprezentacija Srbije U21 (Foto: UEFAUnder21 ) -
Reprezentacija Srbije U21 (Foto: UEFAUnder21 )

Engleska je savladala domaćina turnira Poljsku 3:0 i sa sedam bodova osvojila Grupu A. Strelci za "Gordi Albion" bili su Grej u prvom, te Marfi i Bejker u drugom poluvremenu.

U drugom meču grupe Slovačka je u direktnoj borbi za drugo mjesto "razbila" Švedsku sa takođe 3:0, golovima Krijena i Mihalika u prvih 45, te Satke u drugom poluvremenu meča.

Ovom pobjedom Slovačka je definitivno izbacila Srbiju sa Evropskog prvenstva, jer "Orlićima" ni pobjeda nad Španijom ne može donijeti poziciju najbolje drugoplasirane selekcije iz tri grupe.

Slovaci imaju šest bodova uz gol razliku 6:3 i u dobroj su poziciji u borbi za pomenutu najbolju drugoplasiranu selekciju na EP.

Rivali su joj Portugal iz Grupe B, te Češka i Italija iz C, koji pred posljednje kolo imaju po tri boda i gol razliku 3:3. Portugalci u petak igraju sa Makedonijom, dok se u subotu Češka sastaje sa Danskom, a Italija sa liderom grupe Njemačkom.

Izvor: B92