latinica  ћирилица
23/06/2017 |  09:30 | Autor: RTRS

Srbija kandidat za organizaciju EP u košarci

Srpske košarkašice su završile takmičenje na prvenstvu u Pragu, ali Srbija je kandidat za organizaciju Evropskog prvenstva 2019. godine, saopštio je KSS.
Košarkašice Srbije (Foto: fiba.com) -
Košarkašice Srbije (Foto: fiba.com)

Konkurenti Srbije su Rusija, Letonija i Izrael, a to da li će se u Srbiji gledati najbolja ženska košarka znaće se poslije borda FIBA u subotu.

Potpredsjednica Košarkaškog saveza za žene Ana Јoković rekla je da će se u zavisnosti od ishoda sastanka čelnika FIBA preduzeti dalji koraci.

Srpske košarkašice su se poslije neuspjeha u Pragu u srijedu vratile u Beograd. Tokom takmičenja su ih podržavali Ana Јoković i predsjednik KSS Predrag Danilović, ali i njegov prethodnik Dragan Đilas.

- Prvo treba odati prizanje svim djevojkma koje su pored osvojenih medalja i obezbjeđenih nacionalnih priznanja, došle od prvog dana priprema i posvetile mjesec i po dana reprezentaciji Srbije. I to odmah po završetku sezona s tim što su dvije igračice bile povrijeđene, Ana Dabović i Sonja Petrović koja je rizikovala karijerju i ogroman potpisan ugovor zbog reprezentacije Srbije. Cilj nije ispunjen i puno razloga za to ima, i nije sada trenutak za to. Suđenje na EP ne želim da komentarišem, jer je blaga riječ reći da je bilo sramotno - rekla je Јokovićeva.

Ona je dodala da joj nisu jasna pitanja zašto nema Danijel Pejdž koja je povređena i još nekih igračica poput Milice Dabović i Dajane Butulije koje su se oprostile. Osim toga, Јokovićeva ističe da je selektor Karadžić preuzeo odgovornost za ostvareni rezultat, što će prema njenim riječima učiniti i ljudi u Savezu.

Izvor: B92