latinica  ћирилица
23/06/2017 |  09:38 ⇒ 11:37 | Autor: RTRS

Banjalučanka svojim poštenjem osvojila Salcburg

Đuja Tešanović-Bećirević, rođena Banjalučanka, postala je poznata u Salcburgu i Austriji zbog svog poštenja. Naime, ona je pronašla u automobilu 20.000 evra u koverti i odmah otišla u policiju.
Banjalučanka heroj Salcburga (Foto: Đuja Tešanović Bećirević / Facebook) -
Banjalučanka heroj Salcburga (Foto: Đuja Tešanović Bećirević / Facebook)

Đuja, inače, pomaže bratu koji je taksista u ovom gradu i ponekad prevozi putnike. Ispostavilo se da je upravo kad je ona bila za volanom, izgubljen koverat. Utvrđeno je da je 79-godišnja penzionerka izgubila gotovinu, koju je, prije nego što je pozvala taksi, podigla u jednoj banci.

"Uočila sam između sjedišta suvozača i desnih vrata bijeli koverat. Odmah mi je bilo jasno da je riječ o novcu. Otišla sam u policiju, gdje je novac prebrojan i ispostavilo se da je unutra bilo tačno 20.000 evra. Nisam imala dilemu da li treba da vratim novac", kaže Đuja.

U policiji su bili iznenađeni, ali i oduševljeni potezom Banjalučanke. S obzirom na to da se nije znalo ko je vlasnik izgubljenog novca, sprovedena je istraga. Na osnovu serijskih brojeva novčanica utvrđeno je gdje je novac podignut, i ko je vlasnik računa u banci. Đuja još nije upoznala ženu kojoj je vraćen novac.

Izvor: Blic