latinica  ћирилица
23/06/2017 |  14:15 | Autor: RTRS

"Noćni vukovi" na obilježavanju krsne slave VRS

Članovi Moto-kluba "Noćni vukovi" Republike Srpske će u srijedu, 28. juna, na Vidovdan na Ravnoj Romaniji prisustvovati proslavi krsne slave Vojske Republike Srpske, koja je u odbrambeno-otadžbinskom ratu odbranila vjekovna srpska ognjišta.
"Noćni vukovi" Republike Srpske - Foto: SRNA
"Noćni vukovi" Republike SrpskeFoto: SRNA

"`Noćni vukovi` prisustvovaće obilježavanju krsne slave VRS. Naši najbolji sinovi pripadali su ovoj slavnoj vojsci koja je stvorila Republiku Srpski i odbranila vjekovna srpska ognjišta, što ne smije biti zaboravljeno", rekao je Srni predsjednik Moto-kluba "Noćni vukovi" Republike Srpske Goran Tadić.

On je istakao da vidovdanska vožnja "Noćnih vukova" počinje u utorak, 27. juna, u Brčkom. "Predviđeno je da u Brčkom odemo po blagoslov u Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice, a zatim da položimo vijence kod spomenika srpskim braniocima ovog grada", kaže Tadić.

On je naglasio da će "Noćni vukovi" 27. juna posjetiti Bijeljinu, a onda nastaviti put ka Sokocu i Јahorni.

"Na Vidovdan 28. juna ćemo sa Јahorine krenuti ka Palama gdje ćemo položiti vijence kod spomenika žrtava fašizma, a zatim idemo na obilježavanje krsne slave VRS na Ravnoj Romaniji. Ovim želimo da odamo priznanje našoj vojsci za sve što je uradila za srpski narod", naveo je Tadić.

Centralna proslava Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH ove godine biće organizovana na Ravnoj Romaniji.

Prema programu obilježavanja Vidovdana, Sveta arhijerejska liturgija za sve postradale i upokojene srpske vojnike od Kosovskog boja do danas biće služena u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji u srijedu, 28. juna, od 9.00 časova.

Izvor: Srna