latinica  ћирилица
23/06/2017 |  14:32 | Autor: RTRS

Zidan čuva Ronalda i dovodi Mbapea

Francuski stručnjak mogao bi da bude ključna figura koja će održati Real na okupu i još mu dovesti veliko pojačanje.
Zinedin Zidan - Foto: getty
Zinedin ZidanFoto: getty

Kako piše francuski L'Ekip Zidan se tajno sastao sa talentovanim napadačem Monaka i predočio mu ulogu koja mu je namenjena u ekipi.

Realu novac nije problem, a bitna uloga za Mbapea bi mogla da osigura transfer igrača u Madrid. Mbape je još prije tri godine bio na probi u Realu, ali su tada odlučili da ga ne zadrže.

Zidan je navodno napadaču obećao veliku minutažu u prvoj sezoni u klubu. Uz tri vrlo skupa igrača u napadu (Bejl, Benzema, Ronaldo) Zidan bi morao vrlo vešto da kombinuje kako bi rotirao igrače.

U suprotnom, neko bi morao da ispadne iz rotacije i ode iz kluba, što bi po svemu sudeći mogli da budu Ronaldo ili Bejl. Kako bi Mbape volio da zaigra u paru sa Ronaldom, a i činjenica da mu je trenerski idol Zidan, mogla bi Gareta Bejla da "ostavi na cedilu".

Velšanin ne igra onako dobro kako je igrao prije povrede, pa je često predmet kritika uprkos doprinosu koji je dao klubu.

Real u svakom slučaju želi da vidi talentovanog Francuza u Madridu, ali to isto žele i u Londonu. Menadžer Arsenala, Arsen Venger je takođe kontaktirao Mbapea, ali loši rezultati Arsenala kako u ligaškom, tako i na evropskom nivou umanjuju ovu mogućnost.

L'Ekip piše i da je Liverpul ponudio 100 miliona evra za napadača, a Real bi toj sumi mogao da parira sa 130 miliona i uz mogućnost da igrač ostane u Monaku još jednu sezonu.

Izvor: B92