latinica  ћирилица
23/06/2017 |  15:24 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

SM usvojio Prijedlog pravilnika o industrijskoj bezbjednosti, uprkos zahtjevu Vlade Srpske

Savjet ministara BiH usvojio je Prijedlog pravilnika o industrijskoj bezbjednosti, potvrdila je Srni rukovodilac Službe za informisanje Savjeta ministara BiH Mirjana Micevska.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS

- To je prošlo - kratko je odgovorila Micevska na pitanje Srne da li je juče Savjet ministara raspravljao o Prijedlogu pravilnika o industrijskoj bezbjednosti.

U saopštenju sa jučerašnje sjednice Savjeta ministara nije navedeno da je razmatran ovaj prijedlog pravilnika, niti da je usvojen.

Vlada Republike Srpske zatražila je od Savjeta ministara BiH da povuče sa dnevnog reda Prijedlog pravilnika o industrijskoj bezbjednosti do usaglašavanja stavova svih relevantnih institucija u BiH.

Vlada Srpske smatra da se podzakonskim aktom ne mogu propisivati nadležnosti državnog bezbjednosnog organa i traži od Ministarstva bezbjednosti BiH da Prijedlog pravilnika o industrijskoj bezbjednosti uskladi sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske nakon jučerašnje sjednice.

"Navedenim pravilnikom, osim administrativnih obaveza, pravnim licima se nameću i nove finansijske obaveze, što predstavlja dodatno opterećenje poslovanja pravnih lica", navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA