latinica  ћирилица
23/06/2017 |  15:31 | Autor: RTRS

Objavljena preliminarna lista za međunarodnu razmjenu studenata i profesora

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske će, prema preliminarnim rezultatima konkursa, sufinansirati odlazak 22 studenta i devet profesora na međunarodnu razmjenu, te dolazak jednog profesora.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike SrpskeFoto: RTRS

Najveći broj studenata na preliminarnoj rang-listi je sa Medicinskog, Arhitektonsko-građevinskog i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, te Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz resornog ministartsva.

Studenti ovih fakulteta u okviru međunarodne razmjene odlaze u Češku, Poljsku, Njemačku, Rusiju, Sloveniju, Izrael, Rumuniju, Austriju, Mađarsku, Italiju i Indiju.

Nastavno osoblje, čiju će razmjenu finansirati resorno ministarstvo, predaje na Elektrotehničkom, Prirodno-matematičkom, Arhitektonsko-građevinskom, Pravnom i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, te Filozofskom, Pravnom i Poljoprivrednom fakultetu Univeziteta u Istočnom Sarajevu, a oni odlaze u Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Rusiju i Švajcarsku.

Sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada u okviru razmjene dolazi jedan profesor na Poljoprivredni fakultet banjalučkog Univerziteta.

Preliminarna rang-lista rezultata Konkursa za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja objavljena je na internet stranici resornog ministarstva.

Iz ministarstva navode da prigovor na listu može biti uložen u roku od osam dana od njenog objavljivanja na internet stranici.

Konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja raspisan je 5. aprila.

Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno 38 prijava, i to 10 u kategoriji akademskog osoblja koji odlaze u razmjenu, jedno u kategoriji akademskog osoblja koje dolazi u razmjenu i 27 u kategoriji studenata koji odlaze u razmjenu.

Od deset prijava u kategoriji akademskog osoblja koje odlazi u razmjenu, devet je bilo potpuno i blagovremeno, a jedna nije ispunila uslove konkursa.

Prijava jednog kandidata akademskog osoblja koji dolazi u razmjenu bila je potpuna i blagovremena.

Od ukupno 27 prijava u kategoriji studenata koji odlaze u razmjenu, 22 prijave su potpune i blagovremene, a pet ne ispunjava uslove konkursa.

Izvor: SRNA