latinica  ћирилица
23/06/2017 |  22:10 | Autor: RTRS

U Trebinju počela smotra veterana folklora

U Trebinju je večeras počela Četvrta međunarodna smotra veterana folklora koja je okupila 28 folklornih ansambala, pjevačkih grupa i solista iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.
Trebinje: Smotra folklora - Foto: SRNA
Trebinje: Smotra folkloraFoto: SRNA

U prepunoj bašti hotela "Platani" posjetioci su uživali u raznolikosti igara, bogatoj koreografiji i pjesmi koje je za Trebinjce organizovao Ansambl nacionalnih igara /ANI/ "Јovan Dučić".

Otvarajući smotru načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević zahvalio se predsjedniku ANI "Јovan Dučić" Nebojši Ratkoviću na predivnoj večeri i što je imao sluha da na najbolji način promoviše Trebinje i i doprinosi afirmaciji njegove kulture.

On je istakao da je Grad Trebinje podržao smotru folklora i da će to činiti i ubuduće, s obzirom da na najbolji način promoviše baštinjenje vrijednosti i kulture naroda sa ovih prostora.

Ratković izrazio je nadu da će ova smotra svake godine biti sve masovnija.

"Mnogo je folkloraša koji su prvi put u Trebinju, ali zajedničko je svima da ko jednom dođe uvijek se vraća u ovaj grad", rekao je Ratković i dodao da je cilj ovakvih okupljanja očuvanje tradicije i zbližavanje omladine, ali i njihovo upoznavanje sa svojim korijenima.

Koncertu je prethodio defile učesnika ulicama Trebinja.

Smotra će sutra svečano biti zatvorena dodjelom zlatnih, srebrnih i bronzanih statua.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje.

Izvor: Srna