latinica  ћирилица
27/06/2017 |  10:32 ⇒ 18:47 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska računa na potencijale vojne industrije Srbije (FOTO/VIDEO)

Najnovija dostignuća u oblasti odbrambene industrije prikazana su na Osmom međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2017", koji je u Beogradu otvorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić - Foto: RTS
Milorad Dodik i Aleksandar VučićFoto: RTS

Otvaranju je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji ističe da je veoma važno da se moć i politički značaj Srbije ojača kroz dostignuća namjenske industrije.

Na sajmu izlažu i preduzeća iz Republike Srpske. Namjenska industrija u Srpskoj se polako budi, ističu u Tehničko-remontnom zavodu Bratunac.

- Svake godine naravno povećavamo kapacitete, osvajamo nove proizvode, bitno nam je da demonstriramo da i mi iz Republike Srpske imamo šta da ponudimo tržištu.  Јedan od naših proizvoda jeste mašina za humanitarno deminiranje koja je proizvod naše pameti, našeg umijeća, koja pronalazi svoje tržište širom Afrike u misijama UN - istakao je generalni direktor Tehničko- remontnog zavoda Bratunac Slavko Ristić.

Srbija kao najmoćnija zemlja u regionu, na pravi način misli o svojoj odbrani i saradnji sa svima, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik, ističući da je ovo poruka da je Srbija stabilna i da ima svoju industriju koja može da obezbijedi potpuno stabilan odbrambeni sistem u bilo kojoj eventualnoj situaciji.

- Mi u Republici Srpskoj naravno sa stanovišta naše bezbjednosti računamo na potencijale koje ima vojna industrija Srbije, i u tom pogledu već razgovaramo vezano za modernizaciju naših policijskih struktura, što je veoma važno. Danas je razgovarano i o tome kako se naši ljudi ovdje trebaju pojaviti na obukama - dodao je Dodik.

Dodik na štandu Preduzeća za proizvodnju i remont "Orao" iz Bijeljine (Foto: Srna)

Nova generacija naoružanja koja je predstavljena na sajmu doprinosi većoj odbrambenoj moći Srbije.

- To je veoma važno da se, iz dva ugla – jedno da se mi osećamo sigurnije i bezbjednije u našoj zemlji, sve to polako ulazi u oružje i oruđe Vojske Republike Srbije, a sa druge strane – to je za nas od izvanrednog značaja za razvoj i napredak naše ekonomije - naglasio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodik i Vučić na Međunarodnom sajmu naoružanja u Beogradu (Foto: Srna)

Trodnevni sajam naoružanja u Beogradu okupio je 128 izlagača, od kojih je 37 stranih, iz više od 20 zemalja.