latinica  ћирилица
04/07/2017 |  17:35 ⇒ 05/07/2017 | 09:35 | Autor: RTRS

Vimbldon ekskluzivno na RTRS-u; Đoković u drugom kolu

Јavni RTV servis Republike Srpske jedini u BiH posjeduje ekskluzivno pravo prenosa mečeva sa Vimbldona. Uživajte u vrhunskom tenisu i u narednim danima samo na programu RTRS-a.
Vimbldon (FOTO: worldversus.com) -
Vimbldon (FOTO: worldversus.com)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto mu je u prvom kolu meč zbog povrede noge predao Slovak Martin Kližan.

Kližan je meč predao u drugom setu pri vođstvu Đokovića od 2-0, a prvi set srpski teniser je dobio sa 6:3.

I švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo, pošto mu je Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov predao meč zbog povrede zgloba. Federer je u trenutku predaje vodio sa 1-0 (6:3), a u drugom setu je imao prednost od 3:0. On će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča Vaseka Pospišila i Dominika Tima.

Argentinac Huan Martin del Potro takođe se plasirao u drugo kolo poslije tročasovne borbe sa Tanasijem Kokinakisom.

Argentinac je savladao Australijanca sa 6:3, 3:6, 7:6 (2), 6:4, iskoristivši tek sedmu meč loptu, a u narednom kolu će igrati sa Ernestsom Gulbisom.

U narednu rundi na terenima Ol Ingland Klaba plasirao se i David Ferer koji je dobio duel veterana sa 22. nosiocem Rišarom Gaskeom sa 6:3, 6:4, 5:7, 6:2.

Iskusni Španac u drugom kolu čeka Stiva Darsisa, koji je poslije pet setova nadigrao Rikardasa Berankisa.

Danas je slavio i Kazahstanac Mihail Kukuškin, savladao je poslije preokreta Јapanca Tara Danijela sa 4:6, 6:4, 7:6 (4), 6:2. Njegov sljedeći protivnik je Miša Zverev koji je bio ubjedljiv na startu 131. Vimbldona.

Јanko Tipsarević je zbog povrede leđa predao meč DŽeredu Donaldsonu. Srpski teniser je meč predao u prvom setu pri vođstvu Donaldsona 5:0. Dušan Lajović izborio je drugo kolo pobjedom nad Stefanosom Cicipasom.

Lajovića u drugom kolu očekuje mnogo teži zadatak pošto će mu protivnik biti Švajcarac Rodžer Federer.

Јedina srpska predstavnica u ženskom singlu, Јelena Јanković, takmičenje je završila već na startu turnira pošto je u prvom kolu poražena od Agnješke Radvanjske sa 2:0, po setovima 7:6 i 6:0.

Pobjede Azarenke, Suares Navaro i Ostapenko

Bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se u drugo kolo londonskog Vimbldona pošto je pobijedila Amerikanku Ketrin Belis sa 3:6, 6:2, 6:1.

Osvajačica Rolan Garosa Letonka Јelena Ostapenko pobijedila je Bjeloruskinju Aleksandru Sasnovič sa 6:0, 1:6, 6:3, a Španjolka Karla Suares Navaro, poslije rezultatskog preokreta, savladala Kanađanku Eženi Bušar sa 1:6, 6:1, 6:1.

Viktorija Azarenka, trenutno 683. teniserka svijeta, igra svoj prvi grend slem turnir otkako se porodila u decembru. Ona je pobijedila 40. teniserku svijeta za sat i 46 minuta. To je bio njen treći meč otkako se vratila takmičenjima.

Azarenka će u drugom kolu igrati protiv Ruskinje Elene Vesnine, koja je pobijedila sunarodnicu Anu Blinkovu sa 6:4, 5:7, 6:2.

Osvajačica Rolan Garosa Letonka Јelena Ostapenko pobijedila je u prvom kolu Bjeloruskinju Aleksandru Sasnovič sa 6:0, 1:6, 6:3. Ona će igrati protiv Kanađanke Fransoa Abande.

Španjolka Karla Suares Navaro plasirala se u drugo kolo pošto je pobijedila Kanađanku Eženi Bušar sa 1:6, 6:1, 6:1. Njena protivnica biće Kineskinja Šuaj Peng.

Britanka DŽoana Konta počela je turnir pobjedom od 6:2, 6:2 protiv Su Vej sa Tajvana. Ona će igrati protiv Done Vekić iz Hrvatske, koja je sa 6:7, 6:4, 6:1, pobijedila Ruskinju Nataliju Vihljancevu.

Podsjećamo, Јavni RTV servis Republike Srpske jedini u BiH posjeduje ekskluzivno pravo prenosa mečeva sa Vimbldona. Uživajte u vrhunskom tenisu i u narednim danima samo na programu RTRS-a.