latinica  ћирилица
05/07/2017 |  09:34 ⇒ 06/07/2017 | 08:48 | Autor: RTRS

Vimbldon: Pobjeda Čilića, poraz DŽumhura

Јavni RTV servis Republike Srpske jedini u BiH ima ekskluzivno pravo prenosa mečeva sa Vimbldona. Uživajte u vrhunskom tenisu i u narednim danima samo na programu RTRS.
Vimbldon (FOTO: worldversus.com) -
Vimbldon (FOTO: worldversus.com)

Treći dan Vimbldona

Marin Čilić je teže nego što se očekivalo pobijedio 114. tenisera svijeta Florijana Majera rezultatom 2:1 (7:6, 6:4 i 7:5). Međugorca u petak čeka bolji iz dvoboja Amerikanca Stiva DŽonsona i Moldavca Radua Albota.

Britanski teniser Endi Marej plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je pobijedio Nijemca Dastina Brauna u tri seta-6:3, 6:2, 6:2.

Branilac titule na Vimbldonu će u narednom kolu igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija koji je u tri seta bio bolji od Čeha Јiržija Veselog.

Danil Medvedev eliminisan je sa Vimbldona, pošto je u drugom kolu poražen od Rubena Bemelmansa u pet setova, 6:4, 6:2, 3:6, 2:6, 6:3.

U prvom kolu mladi Rus pobijedio je Vavrinku i sa pravom je ušao u ovaj meč kao favorit, međutim Belgijanac je bio bolji i na kraju zasluženo slavio.

Bemelmans će u narednom kolu igrati protiv Kevina Andersona ili Andreasa Sepija.

Prolaz u narednu rundu obezbijedio je i Kei Nišikori koji je u četiri seta savladao Sergija Stahovskog, 6:4, 6:7, 6:1, 7:6. Јapanac će se u sljedećoj rundi sastati sa Robertom Bautistom Agutom.

Najbolji bh. teniser Damir DŽumhur poražen je u drugom kolu od Britanca Aljaža Bedenea sa 1:3, po setovima 3:6, 6:3, 3:6 i 3:6.

DŽumhur je 83. teniser svijeta, a Bedene se nalazi na 58. mjestu ATP liste. Ovo je bio njihov prvi međusobni duel. U narednom kolu Bedene će igrati protiv Žila Milera iz Luksemburga.

Žo Vilferd Conga plasirao se u treće kolo Vimbldona, pobijedivši u tri seta Simonea Bolelija 6:1, 7:5, 6:2. On će se u borbi za osminu finala sastati sa Semom Kverijem koji je sa 6:4, 4:6, 6:3, 6:3 bio bolji od Nikoloza Basilašvilija.

Srpska teniserka Nina Stojanović završila je učešće na Vimbldonu u konkurenciji dublova. Stojanovićeva je u paru sa Poljakinjom Paulom Kanijom izgubila u prvom kolu Vimbldona od španskih teniserki Lare Aruabarene-Vesino i Aranče Para-Santonje u dva seta - 6:3, 7:5.

Iznenađenje dana priredila je Grkinja Marija Sakari, 101. igračica svijeta je poslije preokreta eliminisala 57 mjesta bolje rangiranu Čehinju Kristinu Pliškovu sa 6:7, 6:4, 6:4.

Američka teniserka Medison Brengl, 95. teniserka na VTA listi, eliminisala je dvostruku šampionku Vimbldona Čehinju Petru Kvitovu sa 2:1, po setovima 6:3, 1:6, 6:2.

Amerikanka je do prve pobjede u karijeri nad Kvitovom stigla za sat vremena i 46 minuta.

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka plasirala se danas u treće kolo pošto je pobijedila 16. teniserku svijeta Ruskinju Elenu Vesninu poslije dva seta, 6:3, 6:3. Azarenka je 683. teniserka svijeta, a Vimbldon joj je prvi grend slem turnir otkako se porodila u decembru. Ona je pobijedila za sat i 40 minuta, tri puta je oduzela servis Vesninoj, koja nije napravila brejk.

Azarenka će u trećem kolu igrati protiv domaće takmičarke Heder Votson, koja je sa 6:0, 6:4 pobijedila Letonku Anastasiju Sevastovu.

Slovačka teniserka Dominika Cibulkova plasirala se u treće kolo pošto je pobijedila Amerikanku DŽenifer Brejdi sa 6:4, 6:4. Osmi nosilac će u trećem kolu igrati protiv pobjednce duela Rumunke Irine Begu i hrvatske teniserke Ane Konjuh.

Španski teniser Roberto Bautista Agut plasirao se u treće kolo pošto je pobijedio Nijemca Petera Gojovčika poslije četri seta, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3.

Bautista Agut će u trećem kolu igrati protiv pobjednika duela Keija Nišikorija iz Јapana i Ukrajinca Sergeja Stahovskog.

Italijan Paolo Lorenci plasirao se u drugo kolo pošto je poslije tri sata i 50 minuta pobijedio Argentinca Orasija Sebaljosa sa 7:6, 4:6, 7:6, 7:5.

Lorenci će igrati protiv Amerikanca DŽareda Donaldsona, kome je srpski teniser Јanko Tipsarević predao meč zbog povrede. 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto mu je u prvom kolu meč zbog povrede noge predao Slovak Martin Kližan.

Izvor: RTRS/RTS