latinica  ћирилица
06/07/2017 |  13:38 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Tipsarević: Niko nema pravo da osuđuje

Srpski teniser Јanko Tipsarević smatra da niko nema pravo da osuđuje igrače koji su zbog povrede predali meč na Vimbldonu, među kojima je i on bio, naglasivši da je tokom karijere zaradio dovoljno novca.
Јanko Tipsarević - Foto: Getty Images
Јanko TipsarevićFoto: Getty Images

Tipsarević je zbog povrede posle samo 16 minuta predao meč prvog kola Vimbldona DŽeredu Donaldsonu pri vođstvu Amerikanca 5:0 u gemovima i to je bila ukupno osma predaja za samo dva dana na trećem Grend slemu u sezoni.

"Zaradio sam dovoljno novca u životu da ne zavisim od iznosa u prvom kolu Vimbldona. Bilo bi nepravedno da sam ostao u igri sa povredom, koju je doktor potvrdio", rekao je Tipsarević, a prenosi Lajv Tenis.

Tipsarević je podsjetio da se napornim radom izborio za glavni žrijeb Vimbldona, igrajući mnogobrojne čelendžere.

"Bio sam 600. na listi i došao do 60. mesta nastupajući po čelendžerima. Mnogi igraju čelendžere tokom sezone, što im donese plasman na Vimbldon, gdje im poraz garantuje nagradu od 35.000 funti. Ne mislim da bilo ko ima pravo da sudi i kaže 'nije uradio pravu stvar, otišao je samo po novac'. Taj isti igrač sljedeće nedjelje mora da plati trenera i sve troškove na čelendžerima iako može da mu se dogodi da zaradi 150 ili 300 evra", naveo je srpski teniser.

U svijetu tenisa vodi se polemika da bi novo ATP pravilo, prema kojem igrač, ukoliko je povrijeđen, ne mora da izađe na teren (išao bi "laki luzer") kako bi zaradio nagradu za plasman u toj rundi, moralo da se primjeni i na grend slemovima koji su izuzetak.

Da se takvo pravilo uvede i na Vimbldonu složili su se i Novak Đoković i Rodžer Federer.

Izvor: RTS, Tanjug