latinica  ћирилица
07/07/2017 |  13:48 ⇒ 14:21 | Autor: RTRS

Ruskinja juriša na svjetski rekord: Noge do krajnika

Ekatarina Lisina, bivša profesionalna košarkašica iz grada Penze, nada se da će oboriti Ginisov rekord kao žena sa najdužim nogama na svijetu.
Ekatarina Lisina (Foto: Instagram page of Ekaterina Lisina) -
Ekatarina Lisina (Foto: Instagram page of Ekaterina Lisina)

Trenutna vlasnica rekorda je još jedna bivša ruska košarkaška reprezentativka. Svetlaninin rekord iznosi 132 centimetra, a verifikovan je u Toremolinosu, u Španiji u julu 2008. godine

Dvadesetdevetogodišnja Ekatarina zvanično ima i najduže stopalo u Rusiji od 30,5 centimetara i odgovara joj broj obuće 47.
Ekatarina pokušava da obori Ginisov rekord kao žena sa najdužim nogama na svijetu.
 
Ekatarinine noge su duge 133 centimetra što je za centimetar više od trenutnog svjetskog rekorda.
 
Bivša košarkašica je manekenka i mama. Njeno dijete ima šest godina.
 
"Imala sam mnogo neugodnosti u pubertetu. Mislila sam da momci ne žele da komuniciraju sa mnom zato što sam previsoka. Bila sam uznemirena i željela sam da se smanjim", rekla je Ekatarina za rusko izdanje "Metroa".
 
Ubrzo je shvatila da je visina prednost u sportu. "Košarka je promijenila sve. Kad sam napunila 15 godina potpisala sam prvi profesionalni ugovor. Počela sam da komuniciram sa visokim devojkama i momcima. Konačno, kad sam napunila 19, shvatila sam da je moja visina vrlina, a ne mana i da me ljudi vole i da imam mnogo obožavalaca", kaže košarkašica.

Izvor: Sputnik