latinica  ћирилица
07/07/2017 |  14:55 ⇒ 14:59 | Autor: RTRS

Zlatni "ajfoni" za Putina i Trampa

U čast istorijskog susreta predsjednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa u Hamburgu, rusko-italijanska juvelirska kuća Kavijar pustila je u prodaju novu kolekciju telefona - nokija 3310, ajfon 7 i ajfon 7+, sa portretima dva lidera.
Zlatni "ajfoni" za Putina i Trampa (Foto: pres-služba Caviar) -
Zlatni "ajfoni" za Putina i Trampa (Foto: pres-služba Caviar)

Činjenica da su im pogledi usmjereni u istom pravcu nesumnjivo izražava opštu želju svih nas da će doći do poboljšanja rusko-američkih odnosa, navela je kompanija na svom sajtu.

Na oba modela telefona ugraviran je i amblem samita G20, datum i mjesto održavanja istorijskog susreta.

Luksuzni telefoni su izrađeni od titanijuma, ukrašeni su prepoznatljivim dimiskija-šarama, a portreti predsjednika su izliveni u zlatu.

S obzirom na to da će se prvi lični susret Putina i Trampa dogoditi na samitu G20, oba modela su simbolično proizvedena u ograničenoj seriji - samo 20 primjeraka.

Predsjednička nokija može se kupiti za 2.170 evra, a ajfon košta od 2.700 do 3.300 evra, u zavisnosti od modela i memorijske kartice.

Ovo nije prvi luksuzni telefon koji je ova juvelirska kuća posvetila Putinu, a to čini uvijek sa povodom i u ograničenim serijama.

U Kavijaru su ranije saopštili da svoje kolekcije posvećuju samo velikim i značajnim događajima i ličnostima i "odlučnim ljudima jakog karaktera koji su sposobni da promijene svijet i koji su se upisali u istoriju".

Izvor: Sputnjik