latinica  ћирилица
09/07/2017 |  08:26 ⇒ 10/07/2017 | 08:57 | Autor: RTRS

Vimbldon ekskluzivno na RTRS: Đoković zadovoljan, slijedi meč protiv Manarina

Na Vimbldonu je danas slobodan dan, a takmičenje se nastavlja sutra, mečevima osmine finala.

Organizatori su saopštili i raspored odigravanja susreta.

Najbolji srpski tenser Novak Đoković, igraće protiv Francuza Adrijana Manarina, treći meč na terenu broj jedan.

Prije njih, od 14 časova, sastaće se Britanka Konta i Francuskinja Garsija, a po završetku ovog susreta, na teren izlaze Rafael Nadal i Luksemburžanin Žil Miler.

Na centralnom terenu od 14 časova, snage će odmjeriti Anja Konjuh iz Hrvatske i Amerikanka Venus Vilijams.

Potom igraju Endi Marej i Francuz Benoa Per, a program zatvaraju Rodžer Federer i Grigor Dimitrov.

Najzanimljivije mečeve, možete pratiti na RTRS-u.

Novak Đoković posvetio je veliki dio konferencije za novinare poslije plasmana u osminu finala Vimbldona opisujući svoju filozofiju života.

Novinare je zanimalo kako na Srbina utiču njegovi parodoksalni i kontradiktorni deijlovi života, s jedne strane vodi bukvalno "rat" na terenu, a s druge se zalaže za "mir i ljubav".

"Nije samo u tenisu tako, već i u životu. Svi mi kao osobe moramo imati dvije takve strane u ravnoteži. To je jin i jang. Svi to znamo. Ako prevagne jedna ili druga strana, izgubićeš taj balans koji je neophodan za optimalno stanje uma, kada si srećan, zadovoljan, uživaš u životu, kada si uspješan", rekao je Đoković.

"To je uvijek bio bitan dio mog života, balansiranje te dvije strane. Uvek je sjajna mogućnost izlazak na teren gdje možeš da se razviješ, naučiš nešto novo o sebi. To je borba sa samim sobom, a onda sa protivnikom na terenu u mnogo različitih aspekata i stvari", dodao je Srbin.

"Osjećam da sam posljednjih nekoliko godina uspio da postanem svjestan toga, učim o sebi suštinski kako bih rastao i bio bolji, razvijao dijelove mog karaktera koji predstavljaju moju snagu i suprotstavljao se manama", kaže Đoković.

"U životu je važno imati pravu količinu adrenalina i stvari koje te čine srećnim. Kao profesionalni sportisti imamo vrlo dinamičan, aktivan stil života, važno je pronaći balans i mir u tome, u suprotnom ćeš da sagoriš", ističe Novak.

Đoković je istakao i da voli mnogo da čita i ima mnogo knjiha uz sebe dok putuje.

"Trenutno čitam knjigu o tome kako biti najbolji mogući roditelj. Učim, trudim se da iskoristim lična iskustva svojih roditelja, ili bilo koga ko ima dijete. Ali lijepo je i čitati o tome. Trudim se da budem što bolji otac i suprug, to mi je vrlo bitno. Volim da imam mnogo knjiga sa mnom da čitam, da izaberem šta god u tom trenutku odgovara mom raspoloženju", zaključio je Novak.