latinica  ћирилица
09/07/2017 |  14:30 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Denis Šulić novi predsjednik Mladih socijaldemokrata (VIDEO)

Denis Šulić izabran je danas za predsjednika Mladih socijaldemokrata a Petom saboru koji je održan na Јahorini.
Denis Šulić - Foto: SRNA
Denis ŠulićFoto: SRNA

Saboru je prisustvovao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je ocijeno da je ovo bila manifestacija jedinstva, odlučnosti i energije koju nosi mladost.

"Јedinstvo se ogleda u činjenici da smo, i pored veoma zahtjevnog postupka izbora kandidata, imali po jednog kandidata za predsjednika, zamjenika, generalnog sekretara", istakao je Dodik.

Dodik je novinarima rekao da SNSD pokušava da na izbornim listama ima što više mladih kandidata.

"Možemo da se pohvalimo da iz redova MSD-a imamo načelnike Srebrenice i Vukosavlja, a i Darko Tomaš je tek izašao iz mladih", podsjetio je Dodik i dodao da SNSD ima najveći broj mladih na odborničkim mjestima u Republici Srpskoj, možda više nego što neke stranke uopšte imaju odbornika.

Dodik je ponovio da SNSD na narednim izborima želi da ostvari dobar rezultat.

"Naš cilj je više od 50 odsto glasova i vjerujemo da ćemo, i pored niza onih koji će pokušati da se s nama takmiče, što je legitimno, pa i pored onih koji će pokušati na različite načine da nas ospore, svojom oganizacijom dosegnuti ovaj procenat", naglasio je lider SNSD-a.

On je dodao da SNSD ima za cilj i da njegovi kandidati osvoje mjesto predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH, što bi potvrdilo da ova stranka nije slučajno pobjeđivala na dosadašnjim izborima.

"Od 2006. godine na sedam izbora smo pobijedili. Možda je bio 2014. neki mali pad, ali su prošli izbori pokazali rehabilitaciju uloge SNSD-a na političkoj i javnoj sceni u Republici Srpskoj", zaključio je Dodik i čestitao novoizabranom rukovodstvu MSD-a.

Danas izabrani predsjednik MSD-a Denis Šulić rekao je da je na novoj generaciji da nastavi ono dokle su došle prethodne generacije ove organizacije.

"Na nama je da širimo organizaciju i uključujemo nove ljude", naveo je Šulić i istakao da je Sabor pokazao jačinu i snagu mladih SNSD-a.

Saboru MSD-a, koji krajem godine puni 20 godina, prisustvovalo je 327 delegata.

Novoizabranima predstoji odgovoran zadatak. Sačuvati ono što su njihovi prethodnici ostvarili u proteklih 20 godina. Ostati na vrhu!